Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
pieczarki 400 gram
makaron świderki 300 gram
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
śmietana
majonez 2 łyżki
ser żółty 200 gram
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami

1. Makaron ugotować al dente.
2. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz papryką.
3. Pieczarki pokroić w cienkie plastry, cebulę w piórka i podsmażyć na oleju, posolić.
4. Podsmażyć pierś z kurczaka.
5. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę makaronu, na to warstwę kurczaka, następnie dodać pieczarki z cebulą, posypać startym serem, polać śmietaną zmieszaną z majonezem.
6. Wszystko posypać resztą sera.
7.Zapiekać około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
8. Przed jedzeniem polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 08.09.2013 10:03
pyszności :)
Suonatar 20.08.2013 19:20
mniam:) kocham zapiekanki:)
iwi 07.03.2013 09:58
Smakowita zapiekanka.
Luka Li 06.03.2013 18:54
Ciekawa zapiekanka:)
Rafał3 06.03.2013 17:00
uwielbiam zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak