zapiekanka z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    1 szklanka
  • udko kurczaka pieczone

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • czosnek

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    30 dag
  • żółty ser

    20 dag
  • sól

    1 łyżeczka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę obieramy i siekamy,pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę a mięso kurczaka rozrywamy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i wrzucamy na nią czosnek oraz cebulę. Smażymy mieszając ok 3 minut po czym dodajemy pieczarki. Doprawiamy do smaku solą oraz papryką i smażymy aż odparuje nadmiar płynu. Kukurydzę odsączamy i dodajemy wraz z mięsem do warzyw na patelni. Zdejmujemy z ognia i łączymy z makaronem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy startym serem oraz czosnkiem niedźwiedzim. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekamy ok 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka91 14.11.2012 14:08
pychotka
halina17 14.11.2012 12:52
Smaczna zapiekanka.
Bernadeta 14.11.2012 12:12
lubie takie zapiekanki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat