Zapiekanka z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczakapodwójna)

    2 szt
  • ser pleśniowy lazur

    15 dag
  • mleko

    1/2 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 szt
  • bazyllia posiekana

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do formy

  • tymianek

    1 (posiekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kroimy w dużą kostkę, prószymy solą i pieprzem. Mleko mieszamy z jajkiem i pokruszonym serem . Cebulę drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do masy jajecznej. W natłuszczonej formie układamy mięso i pieczemy w 200 st C 10 minut następnie zalewamy masą jajeczną i pieczemy jeszcze 20 minut. Po wyjęciu posypujemy bazylią i tymiankiem lub dowolnymi ulubionymi ziołami. SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.01.2013 08:37
lubię
Margo1 11.01.2013 08:37
lubię
Beata23 23.11.2012 09:02
lubię zapiekanki
Bernadeta1 23.10.2012 00:39
pyszna zapiekanka,tylko nie przepadam za czosnkiem
romanrafal 11.08.2012 09:04
pyszna
Ewelina47 13.06.2012 18:47
ta zapiekanka jest rewelacyjna
fictor123 27.04.2012 13:02
mniam
RenataZ-et 26.01.2012 21:29
super
Elżbieta17 18.01.2012 10:00
smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat