Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kurczakiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Po prostu zakochacie się ;)

Składniki:

filety z kurczaka 500 gramów
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
fasola konserwowa 1 puszka
seler naciowy 4 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
boczniaki 100 gramów
pasta curry 100 gramów
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
ser bursztyn tarty 100 gramów

Porada

W przepisie użyliśmy czerwonej fasoli z puszki oraz 4 łodygi selera naciowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kurczakiem

Mięso kroimy w kostkę.

Fasolę osączamy z zalewy.

Seler kroimy.

Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Paprykę kroimy w kostkę.
Boczniaki kroimy w paski.
Seler naciowy kroimy w łódki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Cebulę siekamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy z pastą curry, przekładamy do naczynia i pieczemy 40 minut w temperaturze 190°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak