Zapiekanka z kurczakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Po prostu zakochacie się ;)
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    500 gramów
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • fasola konserwowa

    1 puszka
  • seler naciowy

    4 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • boczniaki

    100 gramów
  • pasta curry

    100 gramów
  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • ser bursztyn tarty

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę.

Fasolę osączamy z zalewy.

Seler kroimy.

Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Paprykę kroimy w kostkę.
Boczniaki kroimy w paski.
Seler naciowy kroimy w łódki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Cebulę siekamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy z pastą curry, przekładamy do naczynia i pieczemy 40 minut w temperaturze 190°C.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy czerwonej fasoli z puszki oraz 4 łodygi selera naciowego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat