Zapiekanka z Kresów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szklanka
  • mięso mielone

    300 gram
  • masło

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Bulion grzybowy

    2 kostki
  • cebula

    1 siekana
  • żółty ser starty

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w 2 szklankach wody z bulionem grzybowym. Ostudzić, włożyć mięso i cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do wysmarowanego naczynia do zapiekania, posypać serem, na wierzchu położyć wiórki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat