zapiekanka z kluskami

zapiekanka z kluskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    30 dag
  • woda

    1 szklanka
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

  • Nadzienie:

  • twaróg

    40 dag
  • ser żółty

    50 dag
  • brukselka

    40 dag
  • boczek

    10 dag
  • margaryna

    1 łyżeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, wodę i jaja wyrobić z nich ciasto. Wstawić wodę doprowadzić do wrzenia- kłaść łyżką kluski, ugotować i odcedzić. W osolonej wodzie ugotować oczyszczoną brukselkę. Boczek pokroić na większe kawałki i zesmażać na skraweczki. Ser rozkruszyć. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, napełnić je wymieszanymi składnikami wierz posypać startym serem żółtym na grubej tarce. zapiec

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat