Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kiełbasy i jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
śmietana 30% 200 g
cebula 1
tymianek
majeranek
olej
sól
pieprz
biała kiełbasa 3 surowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kiełbasy i jajek

kiełbase gotować 10 min w osolonej wodzie .Ostudzić i pokroić w plasterki ,cebule pokroić w piórka podsmarzyć na oleju ,gdy cebula sie zrumieni dodać kiełbase chwile smarzyć ,następnie włorzyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego .Śmietanę doprawić przyprawami po czym zalać nią kiełbase .Na wierzch zapiekanki wbić jajka opruszyć solą i tymiankiem .Piec w tem 180C przez 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.06.2013 23:21
Sama kiełbasa i jajko, może być dobre
marzencia2007 26.04.2013 11:27
ciekawe, musze spróbowac
Katarzyna59 20.04.2013 16:37
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak