Zapiekanka z kiełbasy i jajek

Zapiekanka z kiełbasy i jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3
  • śmietana 30%

    200 g
  • cebula

    1
  • tymianek

  • majeranek

  • olej

  • sól

  • pieprz

  • biała kiełbasa

    3 surowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kiełbase gotować 10 min w osolonej wodzie .Ostudzić i pokroić w plasterki ,cebule pokroić w piórka podsmarzyć na oleju ,gdy cebula sie zrumieni dodać kiełbase chwile smarzyć ,następnie włorzyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego .Śmietanę doprawić przyprawami po czym zalać nią kiełbase .Na wierzch zapiekanki wbić jajka opruszyć solą i tymiankiem .Piec w tem 180C przez 20 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 22.06.2013 23:21
Sama kiełbasa i jajko, może być dobre
marzencia2007 26.04.2013 11:27
ciekawe, musze spróbowac
Katarzyna59 20.04.2013 16:37
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat