Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kiełbasą wiejską i ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sztangle 2 szt
pieczarki 30 gad
cebula 1 szt
kiełbasa wiejska 150 g
ogórek konserwowy 2-3 szt
ser żółty 150 g
przyprawa do zapiekanek
ketchup
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kiełbasą wiejską i ogórkiem

Bułki przekroić na pół i posmarować masłem. Pieczarki i cebulę pokroić i lekko podsmażyć, doprawić przyprawa do zapiekanek. Gotowe pieczarki wyłożyć na bułkę. Kiełbasę pokroić i wyłożyć na pieczarki. Zapiekanki włożyć do piekarnika i piec 10-15 min. Przed końcem pieczenia posypać żółtym startym serem i zapiec. Ogórki pokroić w plasterki i wyłożyć na zapiekanki polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 18.12.2013 09:28
uwielbiam zapiekanki
Megg 18.12.2013 08:54
przepyszna taka zapiekanka
Marlenka.S 17.12.2013 18:55
nie ma jak domowe zapiekanki
patryska76 17.12.2013 18:22
Moje smaki ;-)
dada 17.12.2013 16:15
mniam mniam zjadło by się dziś taką :)
halina17 17.12.2013 16:05
Dobre zapiekanki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak