Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jaglanej na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 30 dag
mleko 1,5 szklanki
śliwki suszone 30 dag
morele suszone 30 dag
masło 5 dag
jaja 3 szt
cukier 10 dag
sól do smaku
cynamon do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jaglanej na słodko

Kaszę ugotować na mleku i wodzie z dodatkiem połowy masła, szczypty soli i cynamonu. Śliwki suszone i morele namoczyć w ciepłej wodzie, pokroić. Pozostałą część masła utrzeć z żółtkami, cukrem i odrobiną cynamonu. Żółtka z cukrem wlać do przestudzonej kaszy, wsypać śliwki i morele, dodać ubitą pianę z białek, wymieszać. Następnie wyłożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, zapiec w nagrzanym piekarniku. Podawać posypane cukrem pudrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.08.2012 22:47
bardzo fajne
ankaryba 08.06.2012 09:23
fajna :-)
mehia 11.06.2011 19:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak