Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszą gryczaną i rybą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z ryby np morszczuka 450 g
bulion warzywny 1 kostka
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
Por duży
żółty ser starty 80 g
olej
masło do kaszy gryczanej
Sos jajeczny
mleko 250 ml
śmietanka kremowa 100 ml
mąka ziemniaczna 1 łyżka
jajko 3 szt
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
kasza gryczana 200 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszą gryczaną i rybą

Wszystkie składniki sosu połączyć, doprawić do smaku

Kaszę ugotować na sypko z bulionem warzywnym i odrobiną masła. Filety
posypać przyprawą do ryb.
Marchewkę,pietruszkę,seler,pora oczyścić. Marchewkę,pietruszkę
pokroić w plasterki,seler na kawałki lub paski
a por w krążki. Wszystkie warzywa lekko poddusić na oleju. Naczynie do
zapiekania wysmarować tłuszczem np.masłem
i wsypać połowę kaszy gryczanej następnie połowę warzyw, rozłożyć
filety rybne, pozostałą kaszę gryczaną i warzywa.
Wierz polać sosem jajecznym.
Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,zapiekać
około 50
minut. 10 minut przed końcem pieczenia,wierz zapiekani posypać żółtym
serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 03.07.2014 17:27
Smakowitości ! Fajna ta zapiekanka!
Monika-twin 22.12.2013 13:22
fajna sałatka
Romanowka 22.12.2013 10:48
Bardzo fajna propozycja!
Joannasz3190 22.12.2013 10:08
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak