Zapiekanka z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

  • marchew

    5
  • bulion drobiowy

  • olej

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy, studzimy i kroimy na plasterki. Cebule obieramy i drobno siekamy. Marchew obieramy ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na rozgrzany tłuszcz, na patelnie wrzucamy marchew, kiszona kapuste, cebule. Smażymy 15 minut. Dolewamy bulion, dodajemy papryke, sol i pieprz i dusimy pod przykryciem aż wyparuje woda. Przekładamy mieszankę do naczynia żaroodpornego i przykrywamy ziemniakami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat