Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kalafioru

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
żółty ser starty 15 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kalafioru

Kroki postępowania

1
Kalafior umyć podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, ugotowany odcedzić i lekko przestudzić. Ułożyć go w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Zapiekanka z kalafioru foto
2
Masło roztopić i polać nim kalafior.
Krok 2 - Zapiekanka z kalafioru foto
3
Następnie posypać startym żółtym serem
Krok 3 - Zapiekanka z kalafioru foto
4
Na ser posypać bułkę tartą.
Krok 4 - Zapiekanka z kalafioru foto
5
Całość zapiekać aż ser się delikatnie zarumieni.
Krok 5 - Zapiekanka z kalafioru foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.07.2014 09:55
smakowałaby mi
Czyki 13.07.2014 19:05
Bardzo ciekawy pomysł :)super danie :)
Renataj 13.07.2014 17:16
Zapowiada się bardzo apetycznie - warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak