Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kalafiora i kurczaka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuka
pomidorki koktajlowe 7 sztuk
bazylia do smaku
przecier pomidorowy 200 ml
cukier 1 łyżeczkA
czosnek 2 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
kalafior 2 różyczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kalafiora i kurczaka

Kurczaka myjemy i oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z solą i pieprzem.

Kalafiora gotujemy na półmiękko.

Przecier mieszamy z cukrem, czosnkiem, solą i pieprzem. Pomidorki kroimy na połówki.

Kurczaka mieszamy razem z kalafiorem i wykładamy do naczynia żaroodpornego, na to kładziemy pomidorki, wszystko zalewamy sosem i posypujemy porwaną bazylią.

Zapiekamy w piekarniku ok. 10-15 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 07.08.2012 08:50
Fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak