Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jelenia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
comber z jelenia 400 g
masło 150 g
mleko 3,2% 125 ml
cebula
pomidor
śliwki suszone kilka
tymianek 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jelenia

Ziemniaki gotujemy i razem z rozpuszczonym masłem (75 g ) ,gałką muszkatołową ,papryką i mlekiem ,ubijamy. Mięso kroimy na mniejsze kawałki ,gotujemy do miękkości ,studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej estragon i rozmaryn. Dodajemy ją do zmielonego mięsa (razem z tłuszczem) i pokrojonymi w kostkę śliwkami. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warstwami połowę ziemniaków ,mięso ,pokrojony w plastry pomidor i pozostałe ziemniaki. Pieczemy 30 min w temp 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.03.2015 10:15
uwielbiam dania z dziczyzną :)
Adam/ZUB3R 08.03.2015 22:35
wygląda smacznie
jasiek 08.03.2015 22:14
dziczyzna jest pyszna
Kolorowa 08.03.2015 20:38
ciekawa zapiekanka ;)
RenataZ-et 08.03.2015 18:55
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak