Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
6 sztuk -
kiełbasa cienka
1 laska -
cebula
1 sztuka -
chleb
1 sztuka -
ketchup
do smaku -
sól
do smaku -
ser żółty
wg potrzeb
Przepis i sposób przygotowania ZAPIEKANKA Z JAJEK
Wrzucamy jajka do kiełbasy i cebulki , posypujemy posiekaną natką i mieszamy aż jajka się zetną.
Pokrojony chleb układamy na blachę, smarujemy ketchupem i wykładamy jaka z kiełbasa i cebulką.
pieczemy w piekarniku 20-25 minut aż się zarumienią. Można na górę nałożyć żółty ser.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się