ZAPIEKANKA Z JAJEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • kiełbasa cienka

    1 laska
  • cebula

    1 sztuka
  • chleb

    1 sztuka
  • ketchup

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ser żółty

    wg potrzeb
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i kiełbasę kroimy i smażymy. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Wrzucamy jajka do kiełbasy i cebulki , posypujemy posiekaną natką i mieszamy aż jajka się zetną.
Pokrojony chleb układamy na blachę, smarujemy ketchupem i wykładamy jaka z kiełbasa i cebulką.
pieczemy w piekarniku 20-25 minut aż się zarumienią. Można na górę nałożyć żółty ser.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olaa 11.08.2011 09:14
fajne
Barbara55 10.05.2011 14:42
lubię różne takie zapiekanki
kielcok1 25.04.2011 15:45
będzie dobre
Gonia555 08.12.2010 20:29
Moja rodzina ją uwielbia...
TyTaN 04.06.2010 23:12
dobre będzie
cukiereczek 04.06.2010 11:22
Na kolację coś dobrego.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat