Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z grzybami i ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
marchewka 3/4 sztuki
pieczarki 5 sztuk
prawdziwki 3 sztuki
szynka 3-4 plasterki
ryż 1 torebka
natka pietruszki wg uznania
ser żółty wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z grzybami i ryżem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki umyć, pokroić w plastry, osolić delikatnie. Wrzucić na patelnię. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki i prawdziwki pokroić drobno. Ziemniaki podsmażyć na patelni. Dodać pieczarki i prawdziwki i marchewkę i zapiekać. Całość przyprawić i wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę.
Krok 1 - Zapiekanka z grzybami i ryżem foto
2
Ryż zagotować w lekko osolonej wodzie.
Krok 2 - Zapiekanka z grzybami i ryżem foto
3
Wymieszać z produktami na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną
Krok 3 - Zapiekanka z grzybami i ryżem foto
4
Całość posypać startym serem żółtym i posiekaną natką pietruszki.
Krok 4 - Zapiekanka z grzybami i ryżem foto
5
Zapiekać ok. 20 minut w 180 st. Smacznego.
Krok 5 - Zapiekanka z grzybami i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak