Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Lubimy biesiadować na świeżym powietrzu i cenimy smak prostych dań przygotowywanych nad żywym ogniem. Proponuję alternatywę do znanego już kociołka. Można na grillu w foremce aluminiowej przygotować pojedyncze porcje dla smakoszy tej potrawy. Zachęcam do wypróbowania i komponowania własnych smaków.

Składniki:

ziemniaki 3 szt.
boczek wędzony 5 plastrów
cebule 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pomidor 1 szt.
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
folia aluminiowa 1 szt.
natka pietruszki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z grilla

Foremkę aluminiową wysmarować tłuszczem. Na dno układamy plastry boczku, następnie układamy pokrojone w plastry ziemniaki, posypujemy solą, pieprzem oraz papryką wędzoną. Posypujemy pokrojonym boczkiem w kostkę, układamy pokrojoną w piórka cebulę, paprykę pokrojoną w paski i kładziemy plastry pomidora. Całość pokrywamy plastrami ziemniaków, posypanych solą, pieprzem i papryką wędzoną. Foremkę zakrywamy folią aluminiową i pieczemy na grillu około 40 minut. Na koniec posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak