Zapiekanka z filetów drobiowych

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

  • pieczarki

  • marchew

  • przyprawa do korczaka

  • ketchup

  • musztarda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić razem z nóżkami na ćwiartki. Najlepiej jak będą to duże pieczarki. Następnie podsmażyć je na oleju. Filety z kurczaka oczyścić i umyć. Rozbić lekko i natrzeć złocistą przyprawa do kurczaka. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wierzch posypać tartą na tarce o grubych oczkach marchewkę, startym żółtym serem. Wierzch posmarować 3 łyżkami dobrego ketchupu i majonezem. Na wierzch ułożyć podsmażone pieczarki.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 10.12.2011 14:48
Poste i wydaje się, że dobre w smaku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat