Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z filetów drobiowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka
pieczarki
marchew
przyprawa do korczaka
ketchup
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z filetów drobiowych

Pieczarki oczyścić i pokroić razem z nóżkami na ćwiartki. Najlepiej jak będą to duże pieczarki. Następnie podsmażyć je na oleju. Filety z kurczaka oczyścić i umyć. Rozbić lekko i natrzeć złocistą przyprawa do kurczaka. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wierzch posypać tartą na tarce o grubych oczkach marchewkę, startym żółtym serem. Wierzch posmarować 3 łyżkami dobrego ketchupu i majonezem. Na wierzch ułożyć podsmażone pieczarki.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 10.12.2011 14:48
Poste i wydaje się, że dobre w smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak