Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z cukinii i twarogu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukini 1 szt
jaja 3 szt
sól do smaku
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
pieprz do smaku
olej rzepakowy 5 łyżek
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z cukinii i twarogu

Kroki postępowania

1
Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - zapiekanka z cukinii i twarogu foto
2
Dodać jajka, twaróg, olej i pokrojoną w kostkę cebulę. Na końcu wsypać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - zapiekanka z cukinii i twarogu foto
3
Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. godzinę.
Krok 3 - zapiekanka z cukinii i twarogu foto
4
Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym :)
Krok 4 - zapiekanka z cukinii i twarogu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak