Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 sztuka -
mięso mielone wieprzowe
500 g -
ryż
3 torebki -
natka pietruszki
1 garść -
jajko
3 sztuki -
mąka pszenna
4 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki -
koncentrat pomidorowy
5 łyżek -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka -
oregano
1 łyżeczka -
ser żółty
150 g -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


Mięso mielone mieszamy z posiekaną natką pietruszki i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa robimy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoto.




Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się