Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukini

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
ser żółty 1 (topiony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukini

Cukinię kroimy na kawałki a następnie kroimy wzdłuż na grubsze plastry. Każdy kawałek obtaczamy podwójnie w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni. Przewracamy na drugą stronę i na wierzch kładziemy ser topiony. Czekamy aż się rozpuści. Gdy już sie usmaży odsączamy na ręczniku papierowym i przez środek posypujemy ziołami prowansalskimi. Całość można jeszcze polać ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 21.07.2013 17:42
Prosto, ale jak smacznie. Pycha.
Cranberry 21.07.2013 12:13
dobry pomysł na cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak