Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chlebem razowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ser żółty 4-5 plasterków
wędlina 5 plasterków
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
olej do smaku
kasza manna 3 łyżki
chleb razowy 5 tostowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chlebem razowym

Kroki postępowania

1
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem a następnie posypujemy delikatnie kaszą manną. Cukinię oraz pomidory kroimy w kostkę i podsmażamy. Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, oraz chleb. Doprawiamy do smaku i mieszamy, podsmażając jeszcze chwilkę, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Zapiekanka z chlebem razowym foto
2
Cebulę kroimy w piórka i posypujemy zapiekankę a następnie układamy plasterki sera żółtego.
Krok 2 - Zapiekanka z chlebem razowym foto
3
Tak przygotowaną zapiekankę umieszczamy w piekarniku na ok 20 min. w temp. 180'C. Gotową podajemy na ciepło. Smacznego !!
Krok 3 - Zapiekanka z chlebem razowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 06.09.2013 19:53
Ja też często robię zapiekanki, gdy zostaje mi czerstwe pieczywo:):)
Robert10 05.09.2013 15:04
bardzo dobra
Katarzyna/kate1980 04.09.2013 17:57
świetny pomysł na wykorzystanie chleba
Krakowianka 04.09.2013 08:51
bardzo lubie zapiekanki, szybko sie je robi i można wykorzystac resztki jedzenia ;)
IZABELA29 04.09.2013 08:32
zapiekanki o dobry pomysł do wykorzystania resztek jedzenia ,można stworzyć nie raz cuda
olkaaa 04.09.2013 07:56
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak