Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chleba

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 14 kromek
żółty ser 14 plastrów
pomidor 2 sztuki
cienka kiełbasa 1 pętko
jajko 6 sztuk
mleko 2 szklanki
gęsta śmietana 300 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chleba

W dość dużej formie do zapiekania ułożyć 2 kromki chleba na nich ułożyć po plasterku sera i plasterku pomidora, układać warstwami wszystko do zapełnienia formy, ale tak, aby jedna warstwa zachodziła na drugą warstwę.
Kiełbasę pokroić w paseczki i posypać po chlebie.
Mleko, śmietanę i jajka ubić, dodać do tego posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, masą zalać ułożoną w formie zapiekankę i zapiekać w 200 st około 35 min do momentu ścięcia się jajek.
Podawać gorące zaraz po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 12.04.2013 13:55
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak