Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chleba

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

BULKA WROCLAWSKA 1
jajko
żółtko jajek 2
cukier 40 gram
mleko 1 szklanka
śmietana kremówka 1 szklanka
ekstrakt waniliowy
krem czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chleba

Foremni lub jedną większą nasmaruj masłem. Kromki bułki przekrój na pół,każdy kawałek posmaruj kremem i ułóż w foremkach.
Do miski dodaj jajko i żółtka. Utrzyj wraz z cukrem. Do garnka wlej mleko i kremówkę. Podgrzej, po czym powoli dodawaj utarte jajka. Na koniec dodaj kilka kropel ekstraktu waniliowego i wymieszaj.
Tak przygotowaną masą zalej bułeczki i odstaw na 50 minut.
Piecz przez ok. 45 minut w 160 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.12.2016 15:31
fajny pomysł
Barbara13 06.12.2016 23:50
prosto i smacznie
IKrakowianka 06.12.2016 20:46
pomysłowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak