Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z brukselki i tortelloni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 500 g
tortellini 400 g
cebula 1 szt (duża)
passata pomidorowa 1 l
olej 1 łyżka
mielona wieprzowina 400 g
Sól ziołowa jodowana Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z brukselki i tortelloni


Brukselkę oczyszczamy, gotujemy 10 min we wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzamy.

Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszamy, by nie przywarło do dna. Zalewamy passatą pomidorową, do smaku doprawiamy solą ziołową i cukrem.

W naczyniu żaroodpornym ( u nas foremka aluminiowa ) układamy tortelloni, posypujemy pokrojoną w piórka cebulą. Całość zalewamy sosem. Na wierzchu układamy brukselkę.

Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 24.01.2016 10:20
Rewelacyjna zapiekanka.
Marta Ryżek-Kalkowska 23.01.2016 21:42
zaszalałes :)))
halina17 23.01.2016 20:55
Pomysłowa zapiekanka.
Renataj 23.01.2016 19:34
Pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak