Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brukselka
0,5 kg -
cebula
1 sztuka -
jajko
3 sztuki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
gałka muszkatałowa
do smaku -
pomidory obrane ze skóry
3 sztuki -
mięso mielone wołowe
0,5 kg -
śmietana
0,5 szklanki -
bułka
1 namoczona w wodzie -
żółty ser starty
0,20 dag
Przepis i sposób przygotowania zapiekanka z brukselką
Sos:
Do startego sera dodać śmietanę, 2 jajka i gałkę muszkatałową. Wymieszać i pokryć wierzch zapiekanki. Na koniec posypać ją ostrą papryką.
Piec w temp. 150-180 stopni ok. 0,5 godziny
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się