Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z baraniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 duża
baranina 70 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
mąka 1 łyżeczka
tłuszcz 1 łyżka
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z baraniną

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki. Cebulę w krążki. Mięso pokroić na duże kawałki i delikatnie rozbić, oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu. Na tym tłuszczu zeszklić cebulkę. W garnku układać warstwami; ziemniaki, mięso, cebulę. Każdą warstwę oprószyć kucharkiem i pieprzem. Wlać 30ml. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.09.2013 09:14
ja gdy byłam dzieckiem ,baranina to już rarytas
ben-ka 24.09.2013 09:00
Nie pamiętam kiedy jadłam baraninę......
Bernadeta 08.09.2013 19:59
jadłam wiele ale baraniny jeszcze nie próbowałam
pacpaw 04.09.2013 22:48
niestety do baraniny nie mam dostępu
caralajna 25.06.2013 08:14
na pewno smaczna
romanrafal
romanrafal 19.01.2013 13:17
smaczna
IKrakowianka 20.05.2012 21:25
pycha
m1monika 15.03.2012 14:17
ja też jeszcze takiej nie jadłam
joanna77 20.11.2011 12:50
nie jadłam jeszcze takiej
Wacław 18.11.2011 11:27
baraniny też jeszcze nie jadłem !
barbara11561 15.11.2011 11:32
z baraniną nie jadłam
Wafelek2601 10.11.2011 20:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak