Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka wiejska z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 35 dag
mleko 3 szklanki
grzyby suszone 3 dag
cebula biała 1 szt
boczek wędzony 15 dag
jajko 3 szt
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wiejska z kaszą

Wykonanie:
Grzyby namoczyć, następnie ugotować i pokroić. Dwa jajka ugotować , ostudzić, obrać i drobno posiekać. Kaszę ugotować na mleku pod przykryciem. Boczek pokroić i zeszklić z posiekaną cebulą. Kaszę wymieszać z grzybami, jajkami, boczkiem i przyprawić do smaku. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, wbić surowe jajko i całość zaciągnąć wywarem grzybowym. Formę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wyłożyć masę i zapiec w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.06.2016 09:19
pyszne jedzonko
Motorek 28.06.2016 08:06
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak