Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka wątróbka z jabłkami i majerankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dag
jabłka 2 szt
Majeranek suszony Prymat
sól
sok z cytryny
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wątróbka z jabłkami i majerankiem

Wątróbkę umyć i oczyścić z błon, posypać pieprzem oraz majerankiem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Następnie skropić sokiem z cytryny i delikatnie posypać solą, pieprzem oraz majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim wątróbkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć jabłka. Naczynie żaroodporne natłuścić i układać warstwami wątróbkę oraz jabłka. Zapiekać pod przykryciem około 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.11.2013 18:38
chętnie spróbuję
barbara11561 05.11.2013 09:35
pysznie-nie zapiekałam jeszcze wątróbki:)
Wafelek2601 09.10.2013 10:52
Pyszne danie
caralajna 06.10.2013 08:23
pyszny pomysł
Hanna5 05.10.2013 18:55
Muszę wypróbować ten przepis, wygląda apetycznie.
Megg 05.10.2013 18:43
super smaczna wątróbka
nutellla 05.10.2013 17:39
lubię wątróbkę
Sylwia26 05.10.2013 16:35
ślinka leci :)
halina17 05.10.2013 16:22
Dobra watróbka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak