Zapiekanka wątróbka z jabłkami i majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    70 dag
  • jabłka

    2 szt
  • majeranek Prymat

  • sól

  • sok z cytryny

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć i oczyścić z błon, posypać pieprzem oraz majerankiem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Następnie skropić sokiem z cytryny i delikatnie posypać solą, pieprzem oraz majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim wątróbkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć jabłka. Naczynie żaroodporne natłuścić i układać warstwami wątróbkę oraz jabłka. Zapiekać pod przykryciem około 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 18.11.2013 18:38
chętnie spróbuję
barbara11561 05.11.2013 09:35
pysznie-nie zapiekałam jeszcze wątróbki:)
Wafelek2601 09.10.2013 10:52
Pyszne danie
caralajna 06.10.2013 08:23
pyszny pomysł
Hanna5 05.10.2013 18:55
Muszę wypróbować ten przepis, wygląda apetycznie.
Megg 05.10.2013 18:43
super smaczna wątróbka
nutellla 05.10.2013 17:39
lubię wątróbkę
Sylwia26 05.10.2013 16:35
ślinka leci :)
halina17 05.10.2013 16:22
Dobra watróbka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat