Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA WARZYWNO-JAJECZNA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki OK 1 KG
jajko 5
pomidory 2
cukinia 1 mała
serek topiony 1
śmietana 200 ml
żółty ser starty 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA WARZYWNO-JAJECZNA

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki, jaka ugotować na twardo i obrać.
pomidory kroimy w plasterki usuwając szypułki, jajka kroimy również w plasterki. cukinii odkrawamy końce i kroimy na plastry.
Układamy na przemian do formy wysmarowanej tłuszczem: cukinię, jajka, ziemniaki. Na środku zapiekanki ułożyć okrąg z plasterków pomidorów.
Śmietaną zagotować z serkiem topionym i doprawić solą i pieprzem. Gotowym sosem polać zapiekankę. Posypać z wierzchu startym serem.
Piec w piekarniku około 40 minut w temp. 180 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 01.07.2010 09:37
fajny przpis, łatwe danie na szybki obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak