Zapiekanka warzywna niskokaloryczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 duże
  • kalafior

    1 sztuka
  • por (biała część)

    2 sztuki
  • pietruszka zielona

    3 łyżki posiekanej
  • jabłka

    3 sztuki
  • woda

    2 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć starannie, obrać marchew, pokroić na plastry, większe przeciąć na pół. Kalafior rozdrobnić na małe różyczki, por skroić na drobne kawałki. Pietruszkę posiekać. Jabłka zostawić w skórce i pokroić na drobne plastry. Zalać wodą, tak by przykryła warzywa. Posypać przyprawami. Wstawić do piekarnika i dusić pod przykryciem ok. 1 h. Pod koniec dodać posiekaną pietruszkę. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat