Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywna (gryczana, bez glutenu)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka gryczana 100 g
jajko 2 sztuki
mleko 200 g
musztarda 2 łyżki
olej rzepakowy do formy

warzywa

cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
fasolka szparagowa 1 garść
kukurydza w puszce 0.5 puszki
pomidory 2 sztuki
musztarda 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna (gryczana, bez glutenu)

Mąkę, jajka, mleko i musztardę miksujemy na gładkie ciasto.
Naczynie do zapiekania smarujemy olejem rzepakowym.
Wylewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika
na około 7-10 minut.W czasie gdy ciasto się piecze,
na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Przesmażamy na nim
pokrojone: cebulę, marchewki, fasolkę szparagową.
Na chwilę przed końcem smażenia dodajemy odsączoną kukurydzę,
pokrojone w ósemki pomidory, musztardę. Mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Gdy upłynie 7-10 minut pieczenia ciasta, wykładamy na środku podsmażone
warzywa.
Pieczemy dalej ok. 25 minut. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.10.2014 20:37
Bardzo aprtyczna
Joannasz3190 29.10.2014 10:27
Bardzo smakowite :)
Konczi 29.10.2014 07:53
Prezentuje się pysznie
olkaaa 29.10.2014 07:43
ciekawy przepis
Ola1984 29.10.2014 06:53
Fajna zapiekanka :)
zabcia117 29.10.2014 06:51
Bardzo smacznie wygląda
Ali 29.10.2014 06:11
Zjadłbym taką zapiekankę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak