Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
marchewki 3 duże
pieczarki 300 gram
brokuł 1 mały
fasolka szparagowa 400 gram
śmietanka kremowa 150 ml
jajko 1 sztuka
ser żółty starty 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna

1. Brokuł rozdziel na mniejsze różyczki . Warzywa obierz. I za pomocą obieraczki pokrój ziemniaki marchew w cieniutkie plasterki. Pieczarki pokrój na 4 części.

2. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj olejem i układamy : plasterki ziemniaków, marchew , plasterki ziemniaków, marchew , fasolka szparagowa, brokuł , pieczarki,

3. Jajko rozbełtaj ze śmietanką, dodaj ser , i dopraw solą i pieprzem. Całością polej zapiekankę. Zapiekankę przykryj folią aluminiową – błyszczącą stroną do zapiekanki. I piecz około 60 minut w 185 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 29.01.2018 11:59
Pyszna zapiekanka:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak