Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna
(2-3 marchewki, pietruszka, 1/2 pora, po niewielkim kawałku selera i kapusty białej)
- bułka(mała bagietka wielozbożowa)
- forma 28cm szerokości
Najpierw rozdrobniłam bagietkę i zalałam jogurtem, dodałam jaja następnie dobrze wymieszałam i odrobinkę posoliłam. Groszek i rozdrobnione warzywa zalałam wrzątkiem, dodałam 1 łyżkę masła lekko posoliłam. Gotowałam 30 min i odcedziłam. Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu i również odcedziłam.
Zalewę z bułką mieszałam aż grudki bułki będą minimalne. Połowę zalewy wymieszałam z makaronem i jarzynami, resztę zalewy rozsmarowałam po wierzchu.
Piekłam w 195 stopniach w gazowym piekarniku 30 minut.
Smacznego