Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka szparagowo-pieczarkowa przekładana mięsem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
fasola szparagowa 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka szparagowo-pieczarkowa przekładana mięsem.

Kroki postępowania

1
Jak już mamy wszystkie potrzebne nam składniki to zaczynamy . Z fileciku z indyka robimy mięso mielone (można kupić gotowe), szparagówkę dokładnie czyścimy, pieczarki w naszym przypadku tylko odmroziliśmy , cebulę obieramy i kroimy na półksiężyce.
Krok 1 - Zapiekanka szparagowo-pieczarkowa przekładana mięsem. foto
2
Pieczarki oraz cebulkę wcześniej trzeba zeszklić na patelni dodając odrobinę oliwy z oliwek , natomiast mięsko mielone musimy wcześniej troszkę udusić lub również podpiec delikatnie dodając przyprawy takie jak : przyprawę do kurczaka i pieprz ziołowy. Wszystkie gotowe składniki układamy warstwowo zaczynając pieczarek->szparagówki->mięsko i tak do zużycia składników pamiętajmy aby miedzy warstwy dać troszkę ziół prowansalskich ...
Krok 2 - Zapiekanka szparagowo-pieczarkowa przekładana mięsem. foto
3
Jeśli mieliśmy już wszystkie składniki ułożone w naszym naczyniu żaroodpornym to nagrzewamy nasz piekarnik do 180st.C i wstawiamy naszą potrawę na około 40minut, po upływie czasu wyciągany i podajemy na ciepło krojąc pionowo aby wyciągane kawałki pięknie się prezentowały opcją do potrawy może być biały sos.

Smacznego
Krok 3 - Zapiekanka szparagowo-pieczarkowa przekładana mięsem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 24.03.2013 10:02
fajny pomysl :)
babi17 23.02.2013 18:07
super
Dorian 06.02.2013 08:30
pycha
Anna571 02.01.2013 20:12
Wyglada przepysznie!
Konczi 02.09.2012 21:31
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak