Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka serowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 250 g
mleko skondensowane niesłodzon 250 g
ser cheddar 250 g
jajko 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
ser pleśniowy kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka serowa

Makaron ugotować wg przepisu. W międzyczasie, zetrzeć ser cheddar i wymieszać z jajkami i mlekiem. Doprawić gałką, pieprzem i solą. Makaron odcedzić i gorący wrzucić ponownie do ciepłego garnka. Następnie wlać mase serowo-mleczną, wymieszać i ew ponownie doprawić. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch można pokruszyć ser pleśniowy. Wstawić do gorącego piekarnika -200 stopni,termoobieg, na około 10-15 minut. Podawać np. z pomidorami i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 18.11.2011 10:59
smacznie wygląda
Grazyna0211 09.09.2011 15:23
zapowiada się smacznie!
ZEWA 23.04.2011 09:58
pycha
iknkirke 14.04.2011 20:58
smaczne danie
Aida 03.03.2011 11:40
ale i kaloryczny :D
Karolina92 02.03.2011 16:41
takie lubie :) swietny szybki obiadek :)
Koper 22.02.2011 17:52
pyszna zapiekanka :)
Mysiunia 20.01.2011 16:36
świetna!:)
Mysiunia 20.01.2011 16:36
świetna!:)
pawel6 18.01.2011 15:28
Przepis w sam raz dla mnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak