Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
serek topiony
2 opakowania -
masło
1 łyżka -
mała śmietana
1 opakowanie -
makaron
400 gram -
żółty ser starty
100 gram -
kostka rosołowa
1 sztuka -
szczypiorek
1 pęczek -
mąka
1 1/2 łyżki -
margaryna do wysmarowania formy
1 łyżka
Sposób przygotowania
2. W rondelku rozpuścić masło, dodać serki topione, wlać 2 i 1/2 szklanki wody z kostką rosołową i gotować, aż serki się rozpuszczą. Wlać śmietanę, pokrojony szczypior i zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Gotować około 5 minut.
2. Gorącym sosem zalać makaron, tak, aby cały był nim pokryty. Posypać żółtym serem. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się