Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka saksońska z chleba

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 6 kromek
masło 3 łyżki
jajko 6 szt
ser żółty 15 dag
szynka 15 dag
oliwki czarne 1 słoiczek/140 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka saksońska z chleba

Wykonanie:
Kromki z chleba posmarować masłem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu warstwowo po 2 kromki, przekładając warstwami szynki, sera i posiekanymi drobno oliwkami. Jajka rozmącić, przyprawić przyprawami do smaku i zalać przygotowane kromki. Zapiec w piekarniku na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.02.2015 20:08
szybkkie i syte
Lucan 16.02.2015 19:00
kilka razy już widziałem ten przepis i szykuje się na wypróbowanie. Twój wygląda przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak