Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo-morelowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko pól litr
morele z puszki pół kg
ryż 15 dkg
masło 4 łyżki
cukier 3 łyżki
jabłka 2 szt
sól
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo-morelowa

Zagotować mleko z solą i skórką cytryny., dodać ryż i dusić 30 min.Następnie wyjąć skórkę i ryż wymieszać z masłem.Jajka ubić z cukrem na pianę i połączyć z ryżem.W natłuszczonej formie ułożyć morele, przykryć je warstwą ryży i posypać cukrem pudrem.Piec 30 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak