Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ryżowo-szpinakowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż
mięso mielone
cukinia
mozzarella
szpinak

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ryżowo-szpinakowa

Kroki postępowania

1
przygotuj naczynia posmaruj masłem
Krok 1 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto
2
mięso pół kg.dopraw
Krok 2 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto
3
ryż 1 saszetkę ugotuj
Krok 3 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto
4
dodaj do mięsa posiekany szczyporek
Krok 4 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto
5
do ugotowanego ryżu dodaj rozdrobniony szpinak 1/2 szklanki wymieszaj
Krok 5 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto
6
do naczyń przełóż ryż
Krok 6 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto
7
następnie mięso mielone pokrojoną w plastry cukinię zapiecz około 40 minut ,po tym czasie połóż plastry mozzarelli i jeszcze 10 minut do piekarnika
Krok 7 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto
8
podawaj na ciepło
Krok 8 - zapiekanka ryżowo-szpinakowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 28.06.2014 16:39
prosta i smaczna zapiekanka!
Kuchenka 28.06.2014 13:44
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak