Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo-jabłkowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 2 woreczki
jabłka 5 sztuk
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 125 ml
cukier puder 1 łyzka
Cynamon mielony Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo-jabłkowa

Ugotowany ryż ostudzić, dodać 1 łyżkę masła i wymieszać.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cynamon i wymieszać.Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.
Tortownicę wysmarować pozostałym masłem, wyłożyć warstwę ryżu, wyrównać,położyć jabłka, przykryć je pozostałem ryżem,a wierzch posmarować śmietaną. Piekarnik nagrzać do 180 st.C i piec 40 minut,
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 27.06.2017 14:17
Pyszności!
Margo1 25.06.2017 16:48
Nie robiłam jeszcze takiej
IZABELA29 12.11.2016 11:55
Smacznie wygląda
dodi 09.11.2016 17:50
same pysznosci, mniam
Bernadeta1 09.11.2016 14:53
dawno nie robiłam a bardzo lubimy, smaczne jedzonko
Beatris 09.11.2016 10:50
Chętnie bym zjadła, bardzo lubię :)
MałaMi89 08.11.2016 21:50
Pychaa ;) u nas ostatnio częstym daniem są płatki ryżowe z jabłkiem i cynamonem, bo Córcia tak lubi ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak