Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 250 gr
jogurt naturalny 500 ml
ząbek czosnku 2 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 szt
warzywa mrożone 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czubrica czerwona do smaku
ser żółty 50 gr

Porada

Podawać z ketchupem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wg przepisu. Połowę przełożyć do naczynia w którym zapieczemy.
Krok 1 - Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem foto
2
Jogurt wymieszać z solą, pieprzem, czosnkiem zmiażdżonym w prasce. Połowę wyłożyć na ryż.
Krok 2 - Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem foto
3
Mrożoną mieszankę warzywną poddusić na półmiękko na parze. Połowę warzyw wyłożyć na ryż a następnie odsączonego tuńczyka.
Krok 3 - Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem foto
4
Wyłożyć pozostały jogurt z przyprawami, ryż, warzywa. Zetrzeć ser. Posypać czubricą czerwoną do smaku.
Krok 4 - Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem foto
5
Zapiec w piekarniku.
Krok 5 - Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.06.2015 19:54
na pewno smaczne danie
Ela15 25.05.2015 21:29
bardzo dobra
Damiano
Damiano 02.04.2015 06:42
bardzo dobra
Barbara777 08.03.2015 21:48
Pycha mniam
IwonaDD 08.03.2015 14:41
pyszna zapiekanka
Krzysztof15 08.03.2015 14:13
super danie
Małgorzata Pin 08.03.2015 13:23
Na kolację w san raz.
pajbek 08.03.2015 11:47
Coś dla mnie :-)
ilka01 08.03.2015 08:59
ciekawa propozycja :)
w mojej kuchni 08.03.2015 01:26
moje smaki do zjedzenia
Róża1 07.03.2015 22:23
fajny przepis !!!!!!!!!!!!! podziwiam pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak