Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z kurczakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,3-0,4 kg
boczek wędzony 0,2 kg
ryż 2 woreczki
groszek zielony 1 mała puszka
czosnek 1-2 ząbki
parmezan starty 4-5 łyżek
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
curry, pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z kurczakiem

Boczek pokroić w paski i mocno wysmażyć, dodać posiekany czosnek i pokrojony w kostkę kurczak(oczywiście wcześniej opłukanyi wysuszony).
Ryż ugotować, groszek odcedzić. Do kurczaka dodać ugotowany ryż, groszek, przecier pomidorowy i doprawić do smaku.
Naczynie żaroodporne wysmarowąc tłuszczem, przełożyć gotową masę. Górę posypać startym parmezanem.
Zapiekać przez ok.15-20 min. w temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.11.2013 00:15
pyszna zapiekanka
Alex_M 19.08.2013 16:20
smaczna zapiekanka
pestka 13.05.2013 11:02
musi być smaczne
ewaa 02.05.2012 20:35
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak