Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z jabłkiem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Od razu mówimy. Na weselu nie byliśmy i ryżu nie zbieraliśmy :P Po prostu jak zwykle sypnęło się z paczki. Jabłka pod ręką akurat były. W zasadzie to można nazwać to takim fajnym ciastem, bo idealnie kroi się na zimno, do tego sos śmietanowo-waniliowy i odjazd :P A więc tak:

Składniki:

ryż 200 gramów
jabłka 2 sztuki
śmietana 18% 4 łyżki
jajko 1 sztuka
ksylitol 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z jabłkiem

Ugotowany al’ dente ryż mieszamy ze startymi na dużych oczkach jabłkami, śmietaną, jajkiem, cynamonem (ile lubicie) i ksylitolem (do smaku).
Przekładamy do jednorazowej keksówki i pieczemy 35 min w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak