Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z indykiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
pierś z indyka 30 dkg
kukurydza w puszce 3/4 puszki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ser żółty 4 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
sól do smaku 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty
oregano 2 łyżeczki
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z indykiem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą, dokładnie osączyć.
Krok 1 - Zapiekanka ryżowa z indykiem  foto
2
Na rozgrzanym oleju, podsmażyć obraną, pokrojoną cebulę. Dodać pokrojoną pierś indyka. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć 15 minut.
Krok 2 - Zapiekanka ryżowa z indykiem  foto
3
Dodać osączoną kukurydzę, przecier pomidorowy , pół szklanki wody, doprawić solą, pieprzem, papryką i oregano.
Krok 3 - Zapiekanka ryżowa z indykiem  foto
4
Naczynie do zapiekania, wysmarować masłem i oprószyć tartą bułką.
Ułożyć ryż na dnie naczynia, na nim mięso z kukurydzą, posypać starty serem.
Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 4 - Zapiekanka ryżowa z indykiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 03.09.2014 21:34
wyglada smacznie
teresa18 18.08.2014 21:26
Wysmienita
Katarzyna59 18.08.2014 18:21
smakowita zapiekanka
IlonaAlbertos 18.08.2014 18:14
Apetyczna zapiekanka na bogato.
Bernadeta1 18.08.2014 17:09
takie jedzonko to coś na moje smaki, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak