Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa na słodko kwaśno

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż biały 1.5 szklanki
pierś z kurczaka 3 szt
cebula szt
papryka czerwona szt
ogórek konserwowy szt
ser żółty 40 dkg
ketchup 2 łyżki
majonez 2 łyżki
przyprawa gyros 0.5 opakowania
sól, pieprz do smaku
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa na słodko kwaśno

Ryż gotujemy w osolone wodzie, odcedzamy do gorącego dodajemy masło, sól i pieprz. Mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy ketchupem i majonezem. Posypujemy 1/3 startego sera żółtego. Fileta kroimy w kostkę,posypujemy Gyrosem, podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Przekładamy na warstwę ryżu. Posypujemy 1/3 sera, paprykę (oczyszczamy) kroimy w słupki, ogórka w kostkę,wykładamy na mięso. Przykrywamy resztą sera żółtego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na pół godziny. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.04.2016 07:48
bardzo dobra
Lis 02.03.2014 22:33
Super smaczna zapiekanka
Klausia 01.12.2013 17:16
to na pewno pyszne :)
marcia7 13.10.2013 10:01
ciekawa zapiekanka
ana1 13.10.2013 09:00
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak