Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa a\'la kebab
Mięso wypłukać, pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w przyprawie kebab-gyros i usmażyć na rozgrzanym oleju, a po usmażeniu fileta, wrzucić pokrojoną cebulkę i też podsmażyć.
Ogórki pokroić w plastry, paprykę w cienkie słupki, a kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć na tarce.
Przestudzony ryż w naczyniu żaroodpornym polać ketchupem i majonezem, posypać 1/4 sera żółtego, wyłożyć mięso drobiowe, cebulkę i znów ser żółty, na to ogórki, kukurydza i papryka, ser żółty, reszta ryżu, ketchup, majonez i ser żółty.
Całość piec w piekarniki jakieś 20-30 minut.
Dla wytworności smaku można dołożyć pokrojonego ananasa z puszki!