Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna z ryżem i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
filety rybne 1/2 kg
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do pokropienia ryby
cebula 1 mała
pieczarki 200 g
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
pomidory 3 szt (obrane ze skórki)
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna z ryżem i warzywami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Rybę umyć osuszyć, obsypać pieprzem cytrynowym, skropić sokiem z cytryny, pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na ryż.
Krok 1 - Zapiekanka rybna z ryżem i warzywami foto
2
Cebulę posiekać przesmażyć na odrobinie oleju, po chwili dodać pokrojone pieczarki i startą marchew oraz pietruszkę.Dusić do miękkości, dodać pomidory , doprawić i dusić chwilę. Sos wyłożyć na rybę, Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C, piec ok. pól godziny , aż ryba zrobi się biała.
Krok 2 - Zapiekanka rybna z ryżem i warzywami foto
3
Zapiekankę delikatnie przełożyć na talerze, podawać z ostrą surówką.
udekorować listkami bazylii i natki pietruszki.
Krok 3 - Zapiekanka rybna z ryżem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.12.2016 19:48
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak