Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka rybna z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg.
pieczarki 1/2 kg.
cebula 4 szt.
ser żółty 20 dkg.
śmietana 30% 1 szkl.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
mąka 2-3 łyżki
olej do smażenia

Porada

Można użyć dowolnego filetu użyłam dorsza .

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka rybna z pieczarkami

Ryby opłukać osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki , oprószyć solą ,pieprzem i przyprawą do ryb po czym odstawić na chwilę w chłodne miejsce . Pieczarki pokroić w plasterki , opłukać . Cebule obrać i pokroić w półplasterki . Ser zetrzeć na tarce jarzynowej . W naczyniu rozgrzać olej , zeszklić cebulę i dodać pieczarki wymieszać i dusić aż odparuje płyn , przed końcem doprawić solą i pieprzem do smaku . Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na złoty kolor z obu stron wcześniej obtoczoną w mące , wykładać usmażoną rybę do naczynia żaroodpornego , na rybę wyłożyć pieczarki , zalać śmietaną i po wierzchu posypać startym serem . Przykryć pokrywką i zapiec w piekarniku w temp. 180 st. ok.15 min do czasu rozpuszczenia się sera .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.01.2015 20:32
polecam jest smaczna i szybka do zrobienia :)
marcia7 21.01.2015 17:01
muszę taką zrobić
w mojej kuchni 21.01.2015 15:39
smaczne jedzonko do zjedzenia ze smakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak