Zapiekanka rybna z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z soli

    4
  • kalafior

    kilka różyczek
  • marchewki

    1-2
  • makaron świderki

    200 g
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • olej

  • jajko

    1
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • koperek

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • przyprawa do ryb

  • ser żółty

    starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Ryby oprószyć przyprawą i odstawić do lodówki na 20 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Kalafior ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli.Marchewkę pokroić w plasterki i gotować 5 minut w osolonej , wrzącej wodzie.
2.Filety obtoczyć w mące i obrumienić z obu stron. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Układać w nim 3/4 makaronu, ryby, kalafior i marchewkę oraz 1/4 części makaronu.
3.Jajko wymieszać ze śmietaną i koperkiem. Polać po wierzchu zapiekanki i posypać ją żółtym serem. Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 08.06.2016 06:32
ciekawy pomysł na pyszne danie
Jagódka77 09.02.2016 21:13
same pyszności
Justi2401 25.08.2015 13:49
Pyszności! Bardzo lubię takie zapiekanki :)
Krzysztof15 25.08.2015 08:19
super zapiekanka
Katarzyna/kate1980 24.08.2015 23:42
koniecznie muszę wypróbować przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat